shadow

אין מתוק כמו טעם השוקולד! השיר המוכר לכולם הרי הולך ככה: "שוקולד קטן ושוקולד גדול, שוקולד יקר ושוקולד בזול, שוקולד אגוזים ושוקולד סתם, לעשירים ולכולם והריח בחינם. וכל האזרחים עוצרים ומריחים…". שיר זה מתוך הדיסק הכבש השישה עשר נקרא "ריח של שוקולד". הוא נכתב על ידי יהונתן גפן ויוני רכטר הלחין אותו. השיר מבטא את מה שכולנו מרגישים כלפי השוקולד. כולם אוהבים הרי שוקלד, בכל דרך ובכל צורה ושילוב. מה הפלא אם כך שסדנאות שוקולד הופכות יותר ויותר פופולריות?!

קיימות מגוון סדנאות שוקולד ברחבי הארץ

בכל רחבי הארץ, מצפונה ועד לדרום הרחוק ניתן למצוא סדנאות שוקולד. אלה קיימות בירושלים, באר שבע, חיפה, מודיעין, תל אביב, מטולה, עין שמר, באר טוביה, גדרה, חדרה, צפת, דימונה, שדרות, כפר סבא וכמעט בכל מקום אחר בו תחפשו תוכלו למצוא סדנת שוקולד. ניתן להרשם לסדנאות באופן אישי, כבודד המצטרף לסדנה קיימת או בתור קבוצה המעוניינת בסדנה.

על מה חשוב להקפיד כאשר נרשמים לסדנת שוקולד?

איכות השוקולד היא המרכיב החשוב ביותר שיש לבדוק. אין לעבוד עם שוקולד בו חומרים משמרים וכן לא מומלץ בשום אופן לעבוד עם חומרי טעם וריח. מלבד זאת יש לבדוק כי המקום גדול דיו עבור כל הנרשמים לסדנא מכיוון ומרבית הסדנאות הן של קבוצות מגובשות. לדוגמא וועדי עובדים, משפחות, ימי גיבוש בחברות ועוד. קיימות סדנאות מגוונות הכוללות לדוגמא סדנת הכנת פרלינים, סדנאות למסיבות רווקות וסדנת קינוחי שוקולד. כל הסדנאות יכולות לכלול הכנת פרלינים עבודת יד עם שוקולד איכותי מעולה, מריר, חלבי ולבן.

מה נלמד בזמן סדנת שוקולד?

סדנת שוקולד מלמדת מספר טכניקות לעבודה עם שוקולד. אלה כוללות לדוגמא קרמים משוקולד, פרלינים, ומאפים של שוקולד. מתנסים בשילובי שוקולד שונים כגון שוקולד ומרשמלו, שוקולד ואגוזים, שוקולד ודבש, שוקולד ופירות יבשים, ושוקולד מלוח. כמו כן, שילובים פופולריים הם שוקולד עם פירות כמו תפוזים, תות, לימון, פסיפלורה, מנגו, אגס ותפוח. שילובים נוספים הם שוקולד עם מנתה, שוקולד וקוקוס, שוקולד וחמאה, שוקולד ושמנת ושוקולד ללא סוכר כלל.