
מהפכות מתרחשות בכל מני אופנים, יש כאלו שמגיעות מלמטה, "מהעם", ויש כאלו שמגיעות מלמעלה. יש מהפכות שמצליחות ויש כאלו שפחות. אין עוררין על כך שיש היום יותר ויותר אנשים שמצטרפים למעגל הטבעונות ומשנים את חייהם בדלת אמותיהם, אבל אצל ננה שרייר, בעלת מסעדת ננוצ'קה המפורסמת, השינוי האישי חלחל גם לעסק. לכן מעתה, כאשר אתם מחפשים מסעדה גרוזינית טבעונית בתל אביבתדעו בדיוק לאן ללכת, אבל גם אם אינכם טבעונים ורק מחפשים בילוי ברמה אחרת, ננוצ'קה זה המקום עבורכם.
ננוצ'קה היא לא עוד מסעדה גרוזינית טבעונית בתל אביבהיא כל מה שהכרנו במקום בעבר: מוסיקה טובה, אוכל משובח, ריקודים על הבר, מקום מפגש ואווירה מדהימה, רק עם טוויסט חדש – תפריט טבעוני. גם אם אינכם טבעונים או צמחוניים, כדאי לכם להגיע לטעום מהאווירה, גם אם בחיים לא טעמתם מאכלים מהמטבח הגרוזיני, שווה לכם להיחשף לתפריט הייחודי הזה, וגם אם זו הפעם הראשונה שאתם שומעים על המקום הכי חם בתל אביב היום, מומלץ לתכנן את הבילוי הבא שלכם דווקא שם, בננוצ'קה.
ננה שרייר על המהפך
כששואלים את ננה שרייר על המהפך אז היא מספרת שהוא היה מלווה בחששות רבות. מצד אחד, היא דאגה כיצד יגיב הקהל הנאמן למהפכה הטבעונית בתפריט, ומצד שני, היא חרדה לחייהן של החיות, חרדה שהציפה אותה בייסורים. מהר מאוד היא הבינה שלא ניתן לעשות את המעבר לתפריט טבעוני בהדרגתיות, כפי שחשבה בהתחלה ובתוך שבוע לערך השינוי הגיע.
ננה היא אישה מיוחדת במינה. מבקריה גרסו שהיא עושה את המהפך כי היא זיהתה את הטרנד הטבעוני ועכשיו היא "רוכבת עליו". אבל כאשר מדברים איתה ומסתכלים לה בלבן של העיניים רואים שיש כאן משהו אותנטי שיוצא מכל נימי גופה. היא מדווחת על דרייב פנימי שהניע אותה לשנות כיוון, שהמסעדה שלה חייבת להציע מנות שהיא שלמה איתן. חלק מהמבקרים צפו לה מפלה, דווקא כשהמסעדה שלה נמצאת בשיא ההצלחה של כל הזמנים. אבל מעבר למוסריות של ננה עומדת גם אשת עסקים חכמה שיודעת שהיא יכולה לשרוד מהמורות עסקיות זמניות למען עתיד יציב, קבוע וטוב יותר.
ואכן, הציבור מצביע ברגליים, בידיים ובארנק. למרות שהשף המפורסם של ננוצ'קה, דוד אלדן, עזב את המסעדה עם המעבר לתפריט טבעוני, ממשיכים לפקוד את המקום עשרות בליינים וסועדים מכל קצוות הארץ.
מעניין לציין שלמסעדה מגיעים כיום לא רק טבעונים תל אביביים או היפסטרים, גם חובשי כיפות, שעד היום לא העזו להיכנס למסעדה כי היא הגישה בשר לצד חלב, מגיעים למעוז התל אביבי ונהנים מהמהפכה.
לקח לננוצ'קה זמן להתאים את התפריט החדש וננה לא מסתירה את זה, אבל ככל שהזמן עבר נראה שהיא עשתה את הדבר הנכון בזמן הנכון, קצת לפני כולם. כיום ננוצ'קה היא לא עוד מסעדה גרוזינית טבעונית בתל אביב, היא חלוצה של מהפכה שלמה שלקחה סיכון עסקי אבל נשארה נאמנה לעצמה!
אז למה אתם מחכים? בואו לבקר את ננוצ'קה – מסעדה גרוזינית טבעונית לחוויה טעימה.