מערכת הבריאות בישראל מתהדרת ביתרונות רבים שכמעט ולא ניתן למצוא במדינות אחרות סביב העולם. אחד היתרונות הללו, הוא קיומה של קופת חולים בפרישה ארצית, ובנציגות שונה כך שכל אזרח יוכל לבחור בקופה המתאימה לו ביותר. קופות החולים נועדו במטרה לאפשר לקהל הרחב לקבל מענה רפואי ראשוני, לסיטואציות שאינן חרום.
למשל, בקופת החולים ניתן להגיע לרופא המשפחה, ישנו בית מרקחת, שירותי אחיות ועוד. במידה ומסתמן שיש צורך ברפואה מקצועית או משלימה, אזי רופא המשפחה יוכל להפנות את המטופל לשירות המתאים ביותר למצבו.
הרעיון מאחורי הקמת קופת חולים
איך בכלל נוצר הרעיון הזה של הקמת קופת חולים בישראל? ובכן, האחראי לכך הינו ברל כצנלסון ששאב את ההשראה ממודל ארגוני העזרה הרפואית בגרמניה, מסוף המאה ה-19. אוטו פון ביסמרק, קנצלר גרמניה באותם ימים, הגה את הרעיון של מערכת סוציאלית הגובה תשלום חודשי. כך, נוצרת קופה משותפת לאזרחים הרשומים באותה קופה.
החל משנת 1995, כל תושב בישראל זכאי ליהנות משירותי בריאות מקצועיים באמצעות קופת חולים לבחירתו. סל השירותים הינו קבוע בחוק, וכולל שירותי רפואה, טכנולוגיות ותרופות שכל קופה מחויבת לספק ללקוחותיה – בין אם בחינם לחלוטין או בעלות נמוכה מהשוק.
כיצד נקבע התשלום והמימון? על פי המוסד לביטוח לאומי, בהתאם לנוסחה שלוקחת בחשבון כמה מבוטחים ישנם בכל קופה, מהו הגיל של כל אחד מהם, היכן הם מתגוררים, ועוד. התקציב עצמו בנוי מתמיכת המדינה, השתתפות עצמית של המבוטחים ומס בריאות.
אל תוותרו על מה שמגיע לכם כזכות!
קופת חולים היא בסופו של דבר זכות שמאפשרת לכל אחד ואחת מאיתנו לחיות טוב יותר ובריא יותר, לדעת שגם במקרה חירום ייתכן שנקבל עזרה ברמה כזו או אחרת, לעתים כיסוי מלא של התרופה או הטיפול המסובך שאנחנו זקוקים לו. כדי לבחור את קופת החולים המדויקת עבור הצרכים והדרישות שלכם, מומלץ לבצע סקר שוק מקיף ולבחון את עלויות ההשתתפות העצמית, מה גובה הכיסוי ובאילו מקרים, וכמובן לקרוא המלצות על רופא המשפחה שיוצמד לכם.