shadow

כמעט כמו חתונה, הסכם הממון הפך למעין פועל יוצא של זוגיות הצועדת לעבר מיסוד, ואחד מהדברים האלו שיש לעשות לפני ששוברים את הכוס. יש הבוחרים להימנע מכך בשם הרומנטיקה, אך יותר מדי מאותם זוגות מגלים לאחר-מעשה, או יותר נכון – אי-מעשה, כי הם שגו, וכעת מצטערים על שדילגו על המהלך המקובל.

נכון, אין איש הבוחר להתחתן ורוצה לבלות את זמנו במחשבה על "מה יקרה אם", אך החיים מתרחשים כל הזמן, משתנים, נעים, דינאמיים ומפתיעים, וכמו שרובנו דואגים לשלם את פרמיית הביטוח שלנו חודש בחודשו, הרי שהסכם נישואים וממון הוא פועל יוצא של הבנת החיים, קבלת המציאות כפי שהיא, ובניית השלבים בדרך שלכם בצורה בטוחה ונבונה.

מהו אותו הסכם ממון?

במשפט אחד ניתן לתאר הסכם ממון כחוזה הנערך בין שני בני זוג הבוחרים להתמסד כידועים בציבור או כזוג נשוי, הסכם בו מעלים לכתב את רשימת הנכסים והממון של בני הזוג ומגיעים להחלטה מראש מה יתרחש במקרה של פירוק הקשר – מי יוצא עם מה, ומדוע.

הסכם זה מקובל יותר במקרים בהם ישנו פער כלכלי משמעותי בין שני בני הזוג, פער שעלול להיות עקב אכילס במקרה של גירושין או פרידה, שכן בן או בת הזוג השניים יתרגלו לאיכות חיים מסוימת האפשרית רק במידה והם נשענים על ההון של בן הזוג העשיר יותר, וללא הסכם המסדיר את יחסי הממון בין השניים, הרי שבעל הנכסים עלול למצוא את עצמו מול בעיה, ואף לעתים קרובות זה אכן קורה.

הסכם לאחר הנישואין:

מה שזוגות רבים אינם יודעים הוא שניתן לעשות הסכם ממון גם לאחר שהזוג התחתן, ולא רק לפני החתונה. גם במהלך תקופת הנישואים ניתן להחליט כי רוצים להבין בצורה טובה יותר מה יקרה במידה ותבחרו להתגרש.

מהלך זה של הסכם ממון לאחר הנישואין לא נעשה רק כאשר ישנו חשש כי הגירושין יקרו, אלא גם באותם מקרים בהם אחד מבני הזוג בוחר לבצע מהלך כלכלי בקנה מידה גדול ויש אף חשש להון של בן או בת הזוג במקרה וההרפתקה הכלכלית לא תישא פרי.