לכל אזרח במדינת ישראל יש זכויות רפואיות שונות, בין אם באמצעות הביטוח הלאומי ובין אם באמצעות פוליסות הביטוח הפרטיות. ברגע של משבר, אובדן כושר עבודה, תאונה בעבודה או מחלה, זכאי אותו אדם לתבוע את הזכויות הרפואיות המגיעות לו. כיצד עושים זאת? הנה כל הפרטים.
מהי זכות רפואית?
בכל בעיה רפואית הנגרמת כתוצאה ממחלה, תאונה בעבודה או תאונת דרכים, זכאי אדם להקלות שונות או להטבות כלכליות או סוציאליות הן מטעם קופת החולים, הביטוח הלאומי, מס הכנסה והן מטעם הביטוח הפרטי, במידה ויש לו. ברגע שהתעוררה בעיה רפואית הפוגעת באופן משמעותי באורך החיים, הרי שיש לפנות אל כל אחד מן הגופים הללו על מנת לדרוש את הזכות המגיע מתוקף חוק. הזכויות יכולות לבוא לידי ביטוי בגמלה חודשית, טיפולים מיוחדים, הנחות ברשויות השונות, עזרה סוציאלית צמודה, אחוזי נכות ועוד.
כיצד תובעים זכות רפואית?
לכאורה, הדבר נראה קל ופשוט. יש להגיש טפסים לכל אחד מן המוסדות הקיימים על מנת לממש את הזכויות הרפואיות. אך הדבר, כלל אינו פשטני כפי שזה נראה, מאחר ובכל אחד מן המוסדות הללו קיימות ועדות רפואיות אשר הן אלו שקובעות האם זכאי האדם לקצבה, נכות, טיפול או סיעוד, בהתאם למצבו הבריאותי. אז מה עושים? פניה לעו"ד פייפר כהן לייעוץ משפטי היא הדרך הבטוחה ביותר לצלוח את התהליך הבירוקרטי ולתבוע את מלוא הזכויות הרפואיות הקיימות והמגיעות לאדם מתוקף חוק ומתוקף פוליסת הביטוח הפרטית. לייעוץ הראשוני ישנה חשיבות רבה ביותר. במרבית המקרים תוכלו באופן מידי הסבר מפורט למדיי אודות המקרה הספציפי שלכם, כמו גם הסבר על התהליך אותו יהיה עליכם לעבור, החומרים הרפואיים אותם עליכם להגיש וכן הטפסים והנימוקים השונים אשר יוכלו לסייע לכם. בהמשך התהליך, תוכלו גם לקבל מידע מלא כיצד עליכם להתכונן אל מול הוועדות הרפואיות השונות וכן לבדוק האם מגיע לכם גם הקלות במס הכנסה או החזרי מס. סיוע מקצועי לצורך מימוש זכויות רפואיות יוכל לפשט לכם את התהליך ולקצר את משך זמן ההמתנה לקבלת מלוא הזכויות המגיעות לכם.