shadow

אם אתם נוהגים מזה שנים ולאחרונה חליתם או שהייתם מעורבים בתאונת דרכים עליכם להיות מוכנים לכך שהמכון הרפואי לבטיחות בדרכים יזמין אתכם לבדיקות. עם זאת, במידה ומעולם לא שמעתם על המכון הזה אתם בוודאי רוצים לדעת במה מדובר ומה הן הזכויות שלכם מולו ועל כך במאמר שלפניכם:

  1. "הרופא" של מכון הרישוי: ראשי , כדאי לדעת שהמכון הרפואי לבטיחות בדרכים הוא למעשה הרופא של מכון הרישוי. זה אומר שבכל פעם כאשר מכון הרישוי נתקל בנהג שהוא רוצה לבדוק בצורה עצמאית וכמה שיותר לעומק, הוא יוכל להפנות אותו אל המכון הרפואי לבטיחות בדרכים.
  2. הבדיקות במכון הן אינדיבידואליות, כלומר, לגבי כל תיק וכל מקרה יוכל המכון להחליט על בדיקות אחרות שהוא עושה. לכן אי אפשר לדעת מראש מה מצפה לכם בדיוק ובאיזה בדיקות תהיו חייבים לעמוד.
  3. אחרי הבדיקות המכון מחויב לתת לכם את התשובה, בין אם היא שלילית ובין אם היא חיובית. יש מקרים שבהם יהיה פירוט לגבי התשובה אך לעיתים לא יהיה פירוט כזה והמטרה של הדיסקרטיות היא בסך הכול לשמור על פרטיותכם.
  4. אפילו אם לא עברתם בהצלחה את הבדיקות אתם עדיין יכולים לעשות משהו בנידון ולהגיש ערער לוועדה המיועדת לכך. במקרים רבים הערער אכן מתקבל וכך הנהג לא מאבד את רישיונו ולכן כדאי לשקול זאת בחיוב.

מדוע אתם צריכים עורך דין במקרים כאלה?

בין אם אתם חושבים להגיש ערער ובין אם אתם נמצאים עדיין רק בשלב של לפני הבדיקות הראשונות, כדאי יהיה להתייעץ עם עו"ד מקצועי. אדם שמכיר את התחום הזה מקרוב יוכל לתת לכם אינפורמציה וטיפים כיצד להתמודד בצורה נכונה יותר מול המכון הרפואי לבטיחות בדרכים, מה שיעלה את הסיכוי שלכם להצליח. בנוסף, אם אחרי הבדיקות אכן קיבלתם תשובה שלילית, חשוב שיעמוד לצידכם עו"ד שיעזור לכם להבין כיצד מגישים ערער. עו"ד מקצועי הרבה פעמים יכול להגדיל את הסיכוי של הנהג לקבל את רישיונו בחזרה ולכן לא כדאי לוותר על שירותיו.

 

Related Posts