shadow

מי קבע שחייבים לבשל רק בתוך הבית במטבח הסגור? אם יש לכם גינה או מרפסת גדולה, למה שלא תנצלו אותו להקמת מטבח חיצוני ומאובזר היטב? מטבחי חוץ לגינה הפכו להיות אטרקטיביים מאוד בשנים האחרונות וניתן להפיק מהם הרבה מאוד תועלת, אך חשוב מאוד להשקיע בתכנון המטבח באמצעות החומרים המתאימים והעמידים בתנאי חוץ על מנת שהמטבח יאריך ימים ויישאר איכותי וטוב לאורך זמן.

בעבר נועדו הגינה והמרפסת לישיבה נעימה ונינוחה על כוס קפה אך לא הרבה מעבר לזה. אחר כך הופיע הברביקיו והגריל החשמלי שהפכו את הגינה למקום בילוי נחמד ולארוחות משפחתיות עם אורחים, ומה אכלו? הכינו על האש… אבל האמת היא שלא חייבים להסתפק ב'על האש'. אפשר לגוון ולהכין את כל סוגי המאכלים במטבח אותו נקים בתוך הגינה או המרפסת ובכך נמנע גם את ההתרוצצות מהמטבח הביתי אל שולחן הסועדים שבגינה.

איך מתכננים מטבח חוץ ומאלו חומרים מייצרים אותו?

התכנון של המטבח בחצר הוא למעשה דומה מאוד למטבח הפנימי. חשוב לדאוג כי כל הפונקציות יעבדו יחד. חשוב לדאוג לאזור אחסון קר עבור דברי המזון הדורשים קירור, חשוב גם אזור האחסון החם כמו הברביקיו והמקום המיועד לבישול. אזור רטוב- ברז. אזורים יבשים – ארונות האחסון אך חשוב לזכור כי כאן אין לנו קירות וגג שמגדירים עבורנו את השטח השייך למטבח.

האמת היא שהמטבח בגינה לא חייב להיות גדול כמו המטבח הביתי ואם תבנו את המטבח בסמוך למטבח הפנימי תוכלו להסתפק במטבח קטן כי בקלות תוכלו להיעזר במטבח הפנימי שבתוך הבית. כדאי לשים לב שהמטבח לא יהיה קרוב מידי לחלונות הבית על מנת למנוע מהריחות ומהעשן  לחדור הביתה.

אתם תשימו לב כי כאשר אתם מארחים במטבח חוץ האורחים חשים הרבה יותר בנוח והם אף מושיטים יד ומסייעים בהכנת הארוחה כי יש משהו במטבח שבגינה שאין במטבח הביתי והדבר תורם רבות לתחושה הטובה של האורחים.

משתמשים בחומרים עמידים

מטבח חיצוני חייב להיות מיוצר מחומרים עמידים ואיכותיים במיוחד. מינימום תחזוקה זהו מתכון מוצלח למטבח שאמור היות עמיד למים ולרטיבות וגם מותאם לאקלים החם השורר בארץ בחודשי הקיץ. מומלץ לבחור במשטחי נירוסטה בטון, במבוק, דק ועוד. אלו יחסכו לכם הרבה עבודה. מטבח כזה יהיה הרבה יותר נוח לניקיון ולתחזוקה והוא לא ייפגע מהגשמים או לחילופין מהשמש הישראלית הקופחת. אם תשקיעו בחומרים המתאימים והנכונים תיהנו ממטבח מוצלח שישרת אתכם לאורך זמן.

Related Posts