
לפי המסורת היהודית, נהוג למול כל תינוק זכר בן שמונה ימים בעל משקל תקין ומצב בריאותי תקין. בדרך כלל, מדובר על תקופה מאוד רגישה אצל ההורים ובעיקר אצל האם, אשר עדיין מוצפת בהורמוני הלידה. היות שכך, הורים רבים מוצאים את עצמם מתלבטים לגבי האדם שיבצע את המילה – מוהל או רופא?
אפשר גם וגם!
בשנים האחרונות הורים טריים רבים בוחרים שלא לבחור ומקיימים את מצוות ברית המילה בעזרת מוהל רופא. כלומר רופא מנתח, המתמחה במילת תינוקות ומקיים את טקס ברית המילה במלואו ולפי המסורת היהודית. כך ההורים חשים ביטחון והטקס היהודי המסורתי מתקיים גם כן.
יתרונות השילוב
אחד היתרונות הבולטים ביותר בביצוע המילה על ידי מוהל רופא לעומת הבחירה בין השניים הוא האלחוש. מוהלים, שאינם רופאים נוהגים להשתמש במעט יין לטשטוש התינוק. משרד הבריאות מאשר אך ורק לרופאים לתת זריקות הרדמה מקומית היות שמדובר בחומרי הרדמה רפואיים לכל דבר. כלומר, רק רופא שמבצע את המילה רשאי לתת את זריקת ההרדמה המקומית, אשר ניתנת לאחר מתן מי סוכר מרוכזים לתינוק. מי הסוכר המרוכזים ניתנים לעתים קרובות גם בתינוקיות בעת מתן חיסון או ביצוע בדיקת דם ועוזרים גם הם באלחוש הכאב.
כמו כן, חשוב לזכור שמדובר ברופא כירורג לכל דבר ועניין! המוהל רופא למד לימודי רפואה ועוסק במקצוע הרפואה ומאחוריו ניסיון רב בתחום הכירורגיה.
רק כאשר בוחרים מוהל רופא ניתן לתת לתינוק אלחוש מקומי ולהקל עליו את המילה מבלי לוותר על הטקס המסורתי ועל תחושת הביטחון, שהתינוק שלכם בידיים טובות.
לאחר הברית
לאחר הטקס, השפעת ההרדמה פגה ותינוקות רבים חווים כאב. בשונה מיין, ההרדמה המקומית משפיעה לזמן רב יותר והורים רבים אף מדווחים על תינוקות שלא בכו כלל במהלך הטקס ולאחריו. כמובן, כל עוד מקיימים את הוראות המוהל רופא, שניתנות בסמוך לטקס.
במידה וישנן שאלות לאחר ביצוע המילה, חשוב ליצור קשר עם המוהל ובמידת הצורך אף להגיע לביקורת לפני המועד שנקבע על מנת לוודא שהמקום טופל כראוי.
כתיבת תגובה
יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.