
בחירת כיסא משרדי או כיסא מחשב המשמש לעבודה מול מחשב או שולחן כתיבה נשמעת לרוב האנשים כמשימה פשוטה.
אך שאנחנו רוכשים את הכיסא מבלי ההבנה הנדרשת אנחנו יכולים להסב נזק לטווח ארוך ולעתים לטווח הקצר. בחירת כיסא צריכה לקחת בחשבון את שלושת הפרמטרים הבאים:
- הנוחות שלכם- כשאנחנו ניגשים לבחירת כיסא עלינו לנסות כמה שיותר כסאות ולא רק את זה שהמליצו עליו. הסיבה היא שלכל אחד יש מבנה גוף שמורכב מאורכים שונים של הגב, הרגליים, הידיים והצוואר. ולכן לא כל מה שמתאים לכם מתאים לאדם אחר. בנוסף, מומלץ להרגיש את הכיסא ולא בהכרח להזמין ישר מהאינטרנט מהסיבה הפשוטה שאין אנו יודעים כיצד נרגיש על גבינו את הכיסא. אם אתם מתמקדים על איכות כדאי שתחפשו בדים עמידים לאורך זמן ונושמים. בד שהוא לא מאוורר עלול לגרום להזעת יתר ולהפריע במהלך הישיבה והעבודה. דבר אחרון חפשו כיסא שהוא מתכוונן ומאפשר גמישות והתאמה לכל מי שיושב עליו. ככל שלכיסא פונקציות מתכווננות, כך ניתן להתאים אותו לצורה שבה אתם יושבים בחלל העבודה שלכם.
- הצורך שלכם- מה אתם באמת צריכים מהכיסא שלכם. האם יש לכם צורך שהכיסא יהיה נייד או קבוע. האם אתם צריכים שהכיסא שלכם יאפשר סיבוב על ציר. כל פונקציה שיש לכיסא צריכה לשמש אתכם ואת המטרות שלכם. לדוגמא, מספרות משתמשות בכיסאות שיכולים להסתובב על ציר אך קבועים במקום כדי לאפשר עבודה יעילה ללא הפרעות.
- התקציב שלכם- הכסף שאתם מוכנים להשקיע בבריאות שלכם. מחירי כסאות משרדיים מחירי כיסאות משרדיים,כסאות עבודה מול מחשב וגם כסאות תלמיד, יכולים לנוע בטווח של 100 שקלים ועד 2000 שקל ויותר. אם כסף הוא הבעיה כדאי שתחפשו את הכיסא שייתן לכם את המיטב בתקציב שבו אתם מתכוונים לרכוש את הכיסא.עם זאת אל תתפתו ללכת על הכיסא הזול ביותר כי זה לא עוד כיסא, אלא הבריאות שלכם.
לרוב, חברות ריהוט משרדי מציעות לכם את הכיסאות שהם רוצים שתקנו ולא בהכרח את הכיסאות המתאימים לכם. חשוב להתייעץ עם איש מקצוע מהתחום שיודע להתאים את הכיסאות צרכים שלכם מבחינת השימוש והתקציב. חשוב לציין כי נוחות היא אינדיבידואלית. כלומר, לכל אחד יהיה נוח כיסא אחר בהתאם למבנה גופכם. לכן, חשוב לנסות כמה שיותר אפשרויות עד שמוצאים את הכיסא המתאים ביותר. בנוסף, ישיבה לא נכונה על כיסא עלולה לגרום לכם נזקים בריאותיים בלתי הפיכים, למשל:
- קרישי דם בכפות הרגליים הנגרמים מישיבה ממושכת ללא תנועה מול מסך המחשב.
- שיבושים הורמונליים שגורמים לפגיעה בחילוף החומרים שמוביל מחלות לב וכלי דם.
- פגיעה בעצב השריר והשלד כתוצאה מכיפוף הגוף בישיבה והפעלת לחץ על הדיסק הבן חולייתי.
היום, כשאנחנו צעירים ורעננים, הבעיות האלו לא מורגשות. מדי פעם מרגישים תחושה של כאב עז אך ברגע שזזים, לעתים הכאב משתפר, אך בשלבים מתקדמים בחיים פעולות בסיסיות עלולות להיות בלתי אפשריות לביצוע כמו הרמת הנכד על הידיים, הכנסת שקיות מהסופר ללא עזרה ואפילו הרמת השלט שנפל מתחת לספה כאשר תהיו לבד בבית.
אז איך אנחנו יכולים לעזור לכם להימנע מכל הבעיות האלה? אם אתם מזדהים עם הכאב בצוואר או בחלקי הגב, אתם חייבים לעצמכם ולבריאות שלכם לבצע את 4 הפעולות הבאות:
- תדאגו שתמיד יהיה מקום פנוי באזור הרגליים שלכם כך שכפות הרגליים יונחו ישירות על הרצפה או על הדום אם גובה הכיסא הנחוץ לכם יוצר מצב שבו כפות הרגליים באוויר.
- כוונו את תמיכת משענת הגב התחתונה לשקע הגב התחתון. אם לא קיימת תמיכה זו בכיסא שלכם השתמשו בכרית קטנה. כוונו את זווית משענת הגב ל-105 מעלות, קצת יותר מזווית ישירה שתאפשר ישיבה בגב ישר אך לא ישר מדי.
- כוונו את גובה הידיות כך שהאמות שלכם ישענו עליהן בנוחות ובאופן מלא וכפות הידיים יהיו בגובה השולחן כאשר העכבר והמקלדת ממשיכים את הקו הטבעי של כפות הידיים שלכם.
- שנו מדי פעם את תנוחת הישיבה. לדוגמה, לעמוד לפחות פעמיים במשך שעה.